poging nr. 2

In maart hadden wij onze 2e terugplaatsing, dit keer van een cryo. Dit betekent een bevrucht eitje van de 1e ivf poging, die in goede conditie was om in te vriezen en later terug te laten plaatsen. Een hoop medicatie en ziekenhuisbezoekjes verder, was het dan eindelijk zover. 22 maart naar Tilburg voor de terugplaatsing. Spannende dag weer. En dan is het (voor de zoveelste keer) afwachten. Nou, ik kan je vertellen, dat duurt een eeuwigheid voor je gevoel. Het went nooit vind ik.

Na anderhalve week voelde ik me anders. Ik zei tegen Timo dat ik dacht zwanger te zijn. Maar hallo, 2 uit de 2 ivf pogingen raak zou wel heel mooi zijn. Ik deed voor de zekerheid een test, mocht daar uitkomen dat ik niet zwanger was dan was er nog geen man overboord. Het kan dan te vroeg zijn of misschien was ik gewoon echt niet zwanger en deed mijn schildklier raar. Maar huh wat??? Er verscheen een streepje! Licht wel eens waar, maar hij was er echt! Ik kon het niet geloven. Het ziekenhuis gebeld en ik moest over 5 dagen maar weer een test doen, als hij dan nog positief was dan moest ik weer terug bellen.

En ja hoor, na 5 dagen nog steeds hartstikke zwanger! Je kon ook niet om het streepje heen zeg maar. Het ziekenhuis weer gebeld en ik moest een afspraak maken om met 6,5 week een echo te laten maken bij mijn eigen arts. Hier op kun je dan meestal al een hartje zien kloppen. 19 april was deze grote dag eindelijk aangebroken. Samen met Timo naar het ziekenhuis. Wat waren we zenuwachtig. Eerst een gesprek met de arts en daarna de echo. Al snel zagen we een klein boontje zitten. Timo riep meteen, JA!! ik zie daar iets knipperen, ik zie een hartje! Wat een bijzonder moment. De arts bevestigde de hartactiviteit en feliciteerde ons. Nog even bloed afnemen en een volgende afspraak maken. Als alles goed bleef gaan kon ik alvast een verloskundige gaan zoeken. Alleen voor mijn schildklier zou ik onder behandeling blijven van de gynaecoloog. Dinsdag 9 mei mocht ik voor mijn 2e echo komen. Ik zou dan 9,5 week zwanger zijn.

Deze echo heb ik echter niet gehaald. Het weekend daarvoor (28 april) ging het helemaal mis. Op vrijdag zouden we op vrienden weekend gaan. Altijd super gezellig en inmiddels waren onze vrienden al ingelicht over onze zwangerschap. We hadden dit bewust vroeg verteld, omdat we ook eens goed nieuws wilden brengen. Zelf waren we eindelijk een beetje aan het idee gewend geraakt dat het nu toch wel eens echt goed kon blijven gaan. Helaas was dat niet zo. Eenmaal op de accommodatie aangekomen ging ik naar het toilet en verloor ik bloed. Bij bloedverlies moet je meteen het ziekenhuis bellen (in mijn geval) en dat deed ik. Na overleg moest ik meteen komen. We waren net 5 min daar en toen moesten we alweer gaan, balen!

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen kregen we vrij snel echo, gemaakt door een verloskundige. Het bloeden was inmiddels gestopt. Ze kon het niet goed in beeld krijgen. Een lange tijd van onzekerheid brak aan. De dienstdoende gynaecoloog was op de o.k. dus we moesten wachten tot die een echo kon komen maken. Na uren wachten kwam eindelijk de gynaecoloog. Weer een echo, dit keer met slecht nieuws. Er was geen hartactiviteit meer te zien.

Wat een verdriet hebben we gehad daar op het ziekenhuisbed, op een afdeling waar je normaal alleen maar komt als je gaat bevallen. Niet te bevatten dat het ons weer niet gelukt is. Hoe komen we deze klap ooit te boven? Dit is al onze 3e miskraam.

We zijn dat weekend niet meer naar het vriendenweekend gegaan. Woensdag 3 mei moest ik terug komen om te kijken of het vruchtje al weg was en mijn baarmoeder schoon. Ik had echter niet meer gebloed sinds die vrijdag. Alles zat er nog. Dat was een raar moment. Je hoopt ergens dat ze een fout hebben gemaakt, dat het hartje het toch nog doet. Maar helaas. Ik kreeg medicijnen om weeën op te wekken. De vorige 2 keren is het er vanzelf, zonder al teveel last uitgekomen. Dat was nu wel anders. Zit je lekker de halve finale Europa league Ajax  te kijken in de avond, krijg je weeën en krampen en ga je je kindje verliezen. Een bizar moment vond ik dat. Na een week moest ik weer terug komen, dit was op dezelfde dag als dat ik een echo zou krijgen om te kijken hoe het kindje was gegroeid. Alleen nu lag ik daar om te kijken of mijn baarmoeder wel schoon zou zijn. Een moeilijk moment.

Helaas, nog steeds niet schoon. Weer medicijnen gekregen, maar deze deden deze keer niet zoveel. Dus weer terug voor controle en weer kreeg ik slecht nieuws. Er zat nog steeds restweefsel, maar het was niet groot genoeg om te curetteren. Gelukkig, want daar zat ik helemaal niet op te wachten. Ik snap dat er mensen zijn die dit wel snel willen laten doen, maar voor mij geld dat niet. Als ik een narcose/ingreep over kan slaan doe ik dat graag haha. Nu weer medicatie mee gekregen die ik over een paar weken in moet nemen. In de hoop dat mijn lichaam het in de tussentijd zelf opruimt.

Wij hebben heel veel verdriet gehad en hebben echt de tijd nodig gehad om het een plaatsje te kunnen geven. Nu gaat het best weer goed met ons, al vinden we het op sommige momenten nog heel moeilijk. Dit zal ook voorlopig wel even zo blijven. Wij hebben besloten om even bij te komen van deze heftige periode. Voorlopig dus geen nieuwe poging. Pas na de zomervakantie weer. Dit heeft ook te maken met de vakantie stop in het ziekenhuis.

We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft in deze periode. Het is een lang bericht geworden, maar ik hoop dat ik jullie zo goed mogelijk heb kunnen informeren over de stand van zaken. We gaan ons weer positief opladen voor een volgende poging, want natuurlijk gaan we door!

Maar nu eerst genieten van de zomer!! (al is die vandaag ver te zoeken)

 


4 reacties op ‘poging nr. 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s