screening miskramen

Vandaag wil ik iets met jullie delen, iets waar ik een tijdje van bij moest komen toen we het te horen kregen.

Voor degenen die het zich afvroegen, ja wij hebben een super carnaval achter de rug haha. Degene die mij tegen zijn gekomen hebben dit misschien wel gemerkt. Ik was wellicht iets te vrolijk, maar dit werd mede mogelijk gemaakt door de nodige alcoholische versnaperingen en goede danspartners. Dank hiervoor!

Voor de carnaval begon nog even snel naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Ik kwam namelijk in aanmerking voor een screening, omdat ik al 2 miskramen heb gehad.Prima, kleine moeite om even te doen. Daarna totaal niet meer over nagedacht dat daar natuurlijk ook nog iets uit kon komen. Bij 15% van de stellen is er maar een oorzaak te ontdekken en voor de andere stellen is het gewoon pure pech. Dus ik dacht, ach, er zal wel niks uitkomen. Naïef ook van mij, want kom op, ik ben het. Ik belde het ziekenhuis dat ik netjes gestart was met mijn medicijnen en ineens dacht ik o ja, uitslag. Even vragen of er nog iets boeiends uit was gekomen. Nou dat was zo.

De wereld stond even stil. ‘Je maakt antistoffen aan tegen je schildklier en hier kunnen we niks aan doen. Je hebt hierdoor een hoge kans op miskramen en vroeggeboorte.” Daarna hoorde ik nog amper wat er gezegd werd. Huh?! hoezo?! hoe kan dat dan?! Dat was het enige wat ik dacht. De volgende dag werd ik gebeld door de arts, deze kon mijn vragen wat beter beantwoorden. Dat was erg prettig. Ik maak dus antistoffen aan, terwijl je schildklier erg belangrijk is voor en tijdens je zwangerschap. hmm, niet echt handig dus. Ik heb TPO-antistoffen. deze vallen mijn schildklier aan. Voor mij kleven er tijdens de zwangerschap (als ik zwanger word) wat risico’s aan vast. Ik heb besloten met de arts en met Timo natuurlijk, dat ik mee ga doen aan een studie. Hierbij moet ik medicijnen slikken, voor en tijdens een eventuele zwangerschap. Deze medicijnen worden nu al gegeven aan patiënten met een traag werkende schildklier en zijn dus volkomen veilig tijdens de zwangerschap. Maar ze willen met deze studie kijken of het de kans op een miskraam en eventueel vroeggeboorte zou kunnen verkleinen. Het kan zijn dat ik een placebo heb, maar ik kan ook het medicijn hebben. Dit weten wij niet en de arts niet. Alleen de apotheker heeft hier een ‘sleutel” voor om te achterhalen, mocht ik in het ziekenhuis belanden om een of andere reden. Dan is het wel handig dat je weet wat je gebruikt aan medicijnen.

Hiermee kan ik in de toekomst ook misschien andere vrouwen helpen die dit hebben. Dus het is nog voor een goed doel ook nog. Maar eerst hopen dat het mij helpt.

Ondertussen ben ik weer met een volgende poging bezig. Binnenkort word er een mooi cryo’tje uit de vriezer gehaald en teruggeplaatst. Als alles goed gaat natuurlijk. Maar hier gaan we voor het gemak maar even een keer van uit. Want ooit moet ik toch geluk hebben?

Ik ben iemand van uitersten als het om de medische zaken gaat. Of heel slecht met bijzondere afwijkingen of heel goed en nergens last van, terwijl andere mensen hier bijvoorbeeld wel last van hebben.. Gewoon normaal daar doe ik niet aan. (ook niet in het gewone leven hoor). Dat is maar zo saai.

 

Mocht je wat meer willen weten over wat ik nu precies heb, kijk dan even op deze site.

klik even in het menu schildklier aan en zwangerschap. Daar staat een hoop informatie.


2 reacties op ‘screening miskramen

  1. Tjee wat een pech en ellende toch weer. Ik ga voor je duimen dat dit medicijn je gaat helpen.
    Heel heel heel veel sterkte. Zet M op. Liefs Marijke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s