medicijnen IVF

Ik heb een tijdje niks gepost, omdat wij bezig zijn met onze eerste IVF poging en ik daar al mijn energie voor nodig heb. Mijn hoofd stond er op een of andere manier gewoon niet naar om te schrijven. Dus bij deze mijn excuus.

Het gaat redelijk goed met ons, gelukkig. Natuurlijk is het een zwaar traject, maar samen slaan we onszelf (al zeg ik het zelf) er positief door heen. Gelukkig hebben we straks allebei kerstvakantie, dus veel afleiding en er staan veel leuke dingen gepland.

Ik wou graag even laten zien welke medicijnen er nou nodig zijn om eitjes te laten rijpen. Dit is namelijk het probleem bij mij, ik heb geen cyclus van mezelf. Dus gelukkig zijn er tientallen jaren terug van die slimmeriken geweest die hier een oplossing voor hebben bedacht. En dat is maar goed ook! Anders was het toch behoorlijk lastig geweest voor ons. Is het nu natuurlijk ook, maar nu kunnen we tenminste nog een kans creëren. Hierdoor moet ik wel erg vaak naar het ziekenhuis om gecontroleerd te worden.

wp-1482499315736.jpg

Op deze foto zie je een kleine greep uit de medicijnen die ik gebruik. Hier staat dus nog lang niet alles op. Er zijn in de tussentijd wat medicijnen bijgekomen, omdat ik een bijzonder geval ben 😉 serieus waar, dit is letterlijk wat de arts ons vertelde haha. Wisten wij zelf allang natuurlijk.

Dit zijn allemaal hormonen die ik (veelal) moet spuiten. Is dat niet eng? Nou, nee, helemaal niet zelfs. Althans, vind ik. Wat ik veel vervelender vind zijn de bijwerkingen. Huil ik normaal niet zo heel erg snel, nu kan ik zelfs janken om een platgeslagen mug. Bij wijze van natuurlijk want muggen zijn *%&#* als je snapt wat ik bedoel. Ook je lichaam verandert er door en je voelt jezelf gewoon anders. Moeilijk uit te leggen, maar vreemd is het wel.

Gelukkig weet ik waar ik het voor doe en dat houd ik dan ook voor ogen. Kom op! Nog even doorbijten. Het wekkertje gaat weer af en ik ga mijn spuitjes weer zetten. Iedere spuit is een stap dichter bij ons doel en daar gaat het om!


9 reacties op ‘medicijnen IVF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s