IVF

once-upon-a-dreamHet valt voor mij niet mee om dit te schrijven, omdat ik nooit gedacht had dat ik dit punt zou bereiken.

Vorige week vrijdag hebben wij samen en met de arts besloten dat het beter is om te gaan starten met ivf. Dit is een behoorlijke stap voor ons. We hadden nooit gedacht dat dit nodig zou zijn, we waren er echt van overtuigd dat we allang zwanger zouden zijn na 3,5 jaar ziekenhuis. Helaas is dit dus niet het geval en moet je op een gegeven moment toch echt verder gaan kijken, omdat het zo ook niet veel uithaalt.

Wij gaan dus eigenlijk naar de laatste stap. En dat maakt het ergens heel erg lastig. Wat nou als het niet lukt? Wat nou als het allemaal zwaar valt of we nog meer tegenslag krijgen? Hier gaan we natuurlijk niet vanuit, want we proberen er zo positief mogelijk in te stappen.

Er komt enorm veel bij kijken, je begint er niet zomaar aan. Het is vooral op het psychische vlak erg uitdagend te noemen. Ook de puncties zie ik toch wel een beetje tegenop, maar dit hoort er nu eenmaal bij. Eerst krijgen we een screening en daarna weer een oproep van het ziekenhuis. Er zijn veel bezoekjes nodig om alleen al tot de punctie te komen, maar we vinden dat natuurlijk geen probleem. Daarna is het ook nog spannend of er genoeg eicellen zijn en daarna of er überhaupt bevruchting heeft plaatsgevonden. 1 poging duurt toch al snel 3 maanden. Je hebt namelijk ook nog een maand rust als het niet is gelukt. En van te voren moet je nog een maand je cyclus plat leggen d.m.v. de pil.

Voordat we hieraan begonnen wisten we wel wat ivf was, maar niet dat het zoveel inhield. En dan heb ik het nog niet eens over invries contracten en spuiten/medicijnen.

We proberen vanaf nu zo ”gezond” mogelijk te leven. Dit houd dus ook in geen alcohol meer. Als drink ik dat nu al 4 weken niet meer en dat is best vol te houden hoor haha. Alcohol vrije biertjes/wijn zijn ook een prima optie. Kan ik alvast wennen!

Helaas zit er niks anders op voor ons en hopen we dat het allemaal meevalt en dat onze droom snel werkelijkheid mag worden.

Mochten jullie vragen hebben dan mogen deze natuurlijk altijd gesteld worden.

 


10 reacties op ‘IVF

  1. Ik heb een aantal jaren in de medische molen gezeten en ik heb twee prachtige meiden, de jongste is vier maanden. Ik weet het, het is niet makkelijk maar ik gun jou ook een zwangerschap of meerdere! Heel veel kracht.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s