Operatie

Even een korte update over de stand van zaken na mijn operatie.

Afgelopen dinsdag heb ik een kijkoperatie gehad aan mijn buik. Zoals de meeste wel weten, proberen wij al 3 jaar zwanger te worden met hulp van het ziekenhuis. Dit omdat ik PCOS heb en interstitiële cystitis. Na een jaar lang verschillende hormonen te hebben gespoten, zonder een goed effect, stelde de gyn voor om te kijken of ik misschien geen endometriose zou kunnen hebben. Ook ivm mijn blaas was dit goed om te onderzoeken.

IMG_20160614_091832

Dinsdag 14 juni was het dan zover. Al vroeg moest ik me melden en bloed laten prikken. Om half 11 ongeveer werd ik naar de voorbereiding gebracht. Ik was heel rustig alleen voor het infuus ben ik altijd gespannen. Hier heb ik niet zo’n goede ervaringen mee. Deze keer ging het in 1 keer goed, na lang zoeken toch een (rot)plekje gevonden.

De operatie zelf ging goed alleen heb ik nadien anderhalf á twee uur op de uitslaapkamer gelegen. Dit omdat ik erg veel pijn had aan mijn blaas. Hele heftige blaaskrampen die we niet onder cntrole kregen. Uiteindelijk erg veel pijnstilling gehad, ik was zo high als wat. Mijn zuurstof in mijn bloed was ook erg laag dus, hup, er werd een slangetje in mijn neus gepropt. Dit moest snel gaan helpen, maar dat duurde helaas wat langer.

Eindelijk mocht ik dan naar mijn eenpersoonskamer om verder bij te komen. Timo was al op me aan het wachten gelukkig. Ik mocht dezelfde dag nog naar huis, maar toen ik opstond werd ik erg misselijk en kwam het kleine beetje pudding wat ik ophad er gelijk weer uit. Maar ik zou en moest van mezelf naar huis. Hoppa, wat spuugbakjes mee en in de rolstoel naar de auto. GEEN SUCCES! Midden op straat kwam er nog meer uit. Eenmaal thuis meteen mijn bed ingekropen en veel geslapen. Ik was kapot.

b2b27836bddcdfb155d91bb426fdc5ec

De arts had goed nieuws, er zijn geen endometriosehaarden gevonden en ook mijn cystes zijn weg. De eileiders zijn doorgespoten dus ook deze zijn toegankelijk. In Juli moeten we terug komen om te bespreken wanneer we gaan beginnen met IVF en of het mogelijk is om misschien nog eerst IUI te proberen. Zelf zijn wij erg positief ingesteld al is het soms ook heel moeilijk. Maar gelukkig hebben we elkaar en kunnen we er goed over praten, anders houd je dit traject denk ik niet vol. Ooit gaat het ons lukken en komt onze grootste droom uit!

Ik ga nog een paar dagen bijkomen, mijn lichaam doet aardig pijn. Maar dit hebben we weer achter de rug en nu kunnen we weer verder kijken.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s