Stoomreininger

Ik ga een nieuwe rubriek in het leven roepen, namelijk huishoudelijk. Alles wat met het huishouden/schoonmaken te maken heeft zal ik in deze rubriek plaatsen.

Ik ben een echte schoonmaak miep en ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook leuk vind om te doen. Mijn kast staat dan ook helemaal vol met allerlei schoonmaak middelen en doekjes. Een van de dingen die ik iets minder leuk vind om te doen is dweilen. Wij hebben al een aantal jaar een dweil van Leifheit en dat is een prima ding. Gewoon vloerreiniger in een simpele emmer, dweil erin en gaan met die banaan!

Maar als ik eerst heel de vloer grondig heb gestofzuigd, vind ik het best wel inspannend om de hele tijd te moeten bukken om die dweil weer in de emmer te doen, uit te wringen en vervolgens die dweil nog om die stok heen te krijgen. Daarom ben ik sinds 2 weken te trotse eigenaar van een stoomreiniger voor de vloer.

Als een kind zo blij was ik toen hij thuis gebracht werd.

DSC05660

Dit is hem dan, de Shark Slim. Ik had hem besteld bij de Wehkamp en de volgende dag was hij al in huis. De verpakking ziet er netjes uit en alles zit goed ingepakt.

Er zaten 2 boekjes bij. Eentje met een uitgebreide handleiding erin. En een snel-aan-de-slag boekje. De tweede heb ik gebruikt om hem in elkaar te zetten en zoals het al zegt, snel aan de slag te gaan.

DSC05665

Dit zijn alle onderdelen die je zelf in elkaar moet zetten. Dit is echt heel erg makkelijk en het enige wat je even nodig hebt is een schroevendraaier. Kind kan de was doen! Er zitten 2 ”dweil” doeken bij met aan iedere kant een ander soort dweil. Een tapijtglijder, een bakje om het water bij te vullen en de stoomreiniger zelf natuurlijk.

DSC05668

En hier staat hij helemaal in elkaar. Hij weegt vrij weinig en dat vind ik erg fijn. Ook het water is makkelijk bij te vullen, dankzij een klepje aan de achterkant. Er zit een snoer aan die wellicht voor sommige iets wat kort is, maar ik kan er heel de woonkamer mee doen, zonder de stekker in een ander stopcontact te hoeven doen. Ook hoef ik het waterreservoir niet bij te vullen als ik alleen de beneden verdieping schoonmaak.

Het duurt ongeveer 30 seconden voordat hij op temperatuur is en gaat stomen. Ik vind dit echt snel! Je kunt hem om een low of high stand zetten. Voor de tegels beneden gebruik ik de hoogste stand en voor het laminaat boven de laagste stand. Dit gaat echt super goed. Hij is heel makkelijk in gebruik en mijn vloer word echt schoon! Ook droogt de vloer heel snel, wat ook wel erg fijn is met een kat in huis. Als ik gedweild heb dan heeft Beer ineens een ingeving om over de natte vloer heen te banjeren. Gevolg, overal kattenpootjes.

Het enige minpuntje, met nadruk op puntje, vind ik dat het snoer een beetje in de weg hangt tijdens het gebruik. Maar dat is dan ook echt het enige vind ik.

Ik heb de Shark gekocht voor €79.95 en je kunt hem bij meerdere winkels en webshops verkrijgen.

Gebruiken jullie ook een stoomreiniger, of toch liever een dweil? Kan natuurlijk ook dat je iets anders gebruikt of misschien wel helemaal niks.

Ik ga vaker dit soort artikelen schrijven, dus als je tips hebt hoor ik het graag.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s