Conditie??

i can and i will

Ik heb werkelijk waar een conditie van noppes. En daar wil ik verandering in gaan brengen.

Vroeger sportte ik minstens 3 dagen in de week. Ik deed aan twirlen en omdat we daar vaak wedstrijden voor moesten draaien, moest ik soms nog meer trainen. Dit waren dan ook zware trainingen en daar bouwde ik echt wel conditie mee op! Ik was kapot na zo’n training, maar wat gaf het een ongelooflijk lekker gevoel dat het weer was gelukt.

Vanwege blessures moest ik helaas stoppen met twirlen, wat ik nog steeds erg jammer vind. Ik zat in een onwijs leuk team en gelukkig zie ik die meiden nu soms nog.

Het hoogtepunt was toch wel mijn eerste internationale wedstrijd in Slovenie 2005.

wiebert%20op%20mariborplatoooo

Door mijn ziekte kan ik ook niet meer zomaar alle sporten beoefenen. Dus het was even zoeken wat ik nou precies wou gaan doen. En wat mijn lichaam aankon. In het dorp waar ik nu woon ben ik gaan dansen met een groepje meiden. Vooral erg gezellig, maar ik zocht nog een andere uitdaging. Eentje waarvan ik zelf de lat kan bepalen. En iets wat ik langzaam aan op kan bouwen. HARDLOPEN.

Nou hoor ik jullie denken, Rafaella en hardlopen in 1 zin… vreemde combinatie. Maar toch wil ik het gaan proberen. Ik wil kijken of ik straks over een aantal weken 5 km kan hardlopen, zonder dood neer te vallen. Het zal een hele uitdaging worden, vooral voor mijn lichaam. Maar ik wil kijken of ik dit kan. Ik wil weer een doel hebben en bovenal meer conditie opbouwen.

Ik loop nu hard aan de hand van een schema, je weet wel, zo een met een pratende belg in je oor. Maar het gaat goed! Deze week ben ik braaf 3 keer wezen lopen. Zelfs in de regen. En volgende week gaan we het natuurlijk gewoon weer doen!

Mocht er iemand nog tips hebben, dan hoor ik dat graag van jullie. Je kunt hieronder je reactie kwijt. Ik probeer jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van mijn vorderingen.

Fijn weekend!

 


2 reacties op ‘Conditie??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s