Het ochtend ritueel

Vroeger was ik echt geen ochtend mens. Ik vond het verschrikkelijk als de wekker ging en ik uit mijn lekkere bedje moest, om vervolgens een paar kilometer te fietsen door weer en wind, om op school te komen.

Nu is er toch wel het een en ander veranderd. Sinds ik meer last van mijn IC heb, is mijn dag ritme ook anders. Ik slaap vaak pas midden in de nacht, om vervolgens na een uurtje slaap weer wakker te worden om naar het toilet te gaan. Erg vermoeiend! Maar ook word ik in de ochtend rond een uur of 6 steevast wakker, omdat het dan ook tijd is voor een toilet bezoekje.

Heel gezellig allemaal, uren op het toilet doorbrengen, maar ik besteed mijn tijd liever ergens anders aan. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

Maar in de uren die ik vrij heb van het toilet probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen.

Dit begint al meteen na het wakker worden. Waar ik vroeger zuchtte en steunde dat ik zo’n zwaar leven had als scholier (want het is echt wel onmenselijk om om 7 uur uit bed te moeten,  drie kwartier naar te school te moeten fietsen, vervolgens een paar uurtjes les te volgen en daarna weer drie kwartier naar huis te moeten fietsen) gaat het nu een stuk makkelijker.

Als ik wakker word spring ik meestal eerst uit bed om (weer) de wc te begroeten. Dan check ik meestal eerst even mijn telefoon. (want stel je voor dat ik ’s nachts iets mis) Daarna knuffel ik nog even met Beer, onze kat, die meestal op mijn voeten of naast me ligt. Om me vervolgens aan te kleden en mezelf naar de badkamer te begeven. Daar staat op het kastje een heel assortiment aan beauty producten, waar ik maar al te graag gebruik van maak. Nu koop ik bij mijn schoonheidsspecialiste altijd mijn reiniging en dagcrème, deze vind ik gewoon heel fijn en de prijs is ook leuk!

Het zijn producten van Hildegard Braukmann. Dit merk heeft verschillende lijnen en ik gebruik de P+ lijn.

Ik reinig eerst mijn gezicht altijd met een reinigingsmelk en daarna gebruik ik een lotion. Mijn huid voelt dan weer helemaal fris en schoon aan. Een beetje dagcrème aanbrengen en klaar is kees!

Mijn gezicht reinigen doe ik 2 keer per dag en ik merk echt verschil als ik dat niet doe. En niet in de positieve zin. Soms hoor ik wel eens dat mensen hun make up niet eens afhalen ’s avonds. Nou kan ik me voorstellen dat als je op stap geweest bent en eens even flink doorgehaald hebt, je daar ’s nachts geen zin meer in hebt. Maar geloof me het is echt beter om het wel te reinigen.

Als ik ergens naar toe moet doe ik vaak een beetje make up op. Niet te veel, vaak een foundation, blush en wat mascara.

De haren gaat meestal in een vlecht of een staart (ik heb erg lang haar en als ik dat iedere dag los zou dragen zou ik knettergek worden haha) en dan zit het ”beauty” ritueel er op.

Dan snel naar de keuken, want mijn maag geeft dan echt aan dat het tijd is om hem te vullen. Meestal eet ik vrij simpel en gezond in de ochtend. Vaak maak ik een smoothie met vers fruit en groenten, of ik eet een bakje magere kwark met fruit en cruesli. Thee/koffie en een glas water erbij en klaar!

IMG_20150305_103540

Dit is hoe mijn ochtend ritueel er een beetje uit ziet op.

Ik ben benieuwd hoe het bij andere gaat.

Liefs,

Rafaella


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s